loader image

Utbud

3

Det blir aldrig fel - Bara annorlunda!

En föreläsning om att följa sina drömmar, att tro på sig själv och att bli kompis med sin inre rebell

Under en timmes föreläsning delar dansaren och koreografen Erika O’Neill med sig av sitt liv som danskonstnär. Hur det är att leva som dansare och hur man som ung dansstudent förväntas överleva i en bransch där skeva ideal och orimliga krav är mer regel än undantag. En föreläsning som speglar många av de krav som våra ungdomar dagligen ställs inför genom sociala medier och yttre krav på ”perfektion” gällande våra levnadssätt och utseende. Berättandet tar upp allvarsamma teman som ätstörningar, mental ohälsa och ohälsosamma beteenden men även hur viktigt det är att värna sin integritet och att våga tro på sig själv och följa sina drömmar på egna villkor. Med en humoristisk underton avdramatiserar vi orimliga krav, skeva ideal och osunda tankegångar och öppnar upp för acceptans, styrkan i att vara sig själv och hitta kraft i det vi ser som våra brister och misslyckanden.
En underhållande, öppen och ärlig berättelse om att växa upp med en nedsatt koordinationsförmåga och slutligen dansa på några Sveriges största scener. En föreläsning om framgångar och motgångar där vi lyfter livets snedsteg och vänder dem till positiva styrkor.
Dansworkshop:
Med föreläsningen erbjuds även en 50 minuter lång dansworkshop fylld av rörelseglädje där vi avdramatiserar alla ”rätt och fel”.
Dansworkshopen bygger på improvisationsövningar och rörelseövningar som passar alla oavsett tidigare danserfarenhet eller ej. Workshopen kan utformas efter önskemål från gruppen och deltagarnas förutsättningar.
Föreläsningen riktar sig till högstadiet och gymnasiet. Från åk 7 och uppåt.
Maxantal elever per föreläsning: 30
Teknik föreläsning; Projektor, projektorduk, mygga eller mikrofon vid behov.
Teknik dansworkshop: Ljudanläggning med aux-sladd eller bluetooth-funktion.

Pris: Föreläsning á 60 min: 8000: –
Föreläsning á 60 min + dansworkshop á 50 min: 10 000: –
2 föreläsningar á 60 min på samma dag: 12 000: –
2 föreläsningar á 60 min + 2 dansworkshops á 50 min på samma dag 15 000: –

Har vi kraschat på skräp-planeten?

En interaktiv dansföreställning om källsortering för förskolan, förskoleklass och åk 1

Två mystiska varelser från yttre rymden kraschlandar på en planet de aldrig tidigare besökt.
De vaknar upp på en bullrig plats som är täckt av sopor och skräp.
Enligt deras rymdatlas ska de ha landat på planeten jorden men beskrivningen om gröna träd, klara sjöar och frisk luft stämmer inte alls överens med hur omgivningen ser ut.
Under föreställningens gång stöter utomjordingarna på olika problem med alla dessa sopor och inser snart att de behöver hjälp med att städa upp allt skräp! Men hur sorterar man sina sopor egentligen?
Får man slänga pantburkar i komposten?
I denna interaktiva föreställning får barnen möta utomjordingarna kapten Zomzut och andrepilot Abzok i en svängning rymdhistoria där publiken spelar en viktig roll för föreställningens handling.
Workshop:
Inför föreställningen erbjuds en 40 minuters dansworkshop där barnen får dansa och lära sig en enkel koreografi tillsammans med dansarna Emmy Park och Erika O’Neill. Workshopen ges med fördel någon dag innan föreställningen spelas.

Citat från tidigare föreställningar:
” -En fängslande föreställning som låter barnen interagera på ett roligt sätt”
//lärare på västra skolan, Falun
” -Eleven som vanligtvis har svårt att sitta still och hålla fokus var helt med i handlingen och medverkade med stort engagemang. Det var roligt att se”
//lärare på södra skolan, Falun.
Föreställningens längd: 35 minuter
Från 4-7 år.
Tekniska förutsättningar: fri scenyta 8x8m, Ljudanläggning med aux-sladd, dansmatta, mörkläggning.
el: 3 fas.
Byggtid: 2 timmar
Rivning: 1 timme.
Pris: Dansföreställning 10 000: –
Dansföreställning + workshop á 40 minuter: 14 000: –
2 dansföreställningar på samma dag 16 000: –
2 dansföreställningar + 2 workshops á 40 min 21 000:-
Medverkande: Emmy park & Erika O’Neill

Brita!

Dansföreställning med livemusik

Hur stark får en kvinna vara? Är en kvinnas styrka begränsad efter sekler av former och strukturer? Hur bryter vi oss ur en kultur av förvrängda ideal? Vad är femininitet och hur skulle kvinnans verklighet se ut om mallar aldrig formats och gränser aldrig dragits?
Dansföreställningen ’BRITA’ bjuder in till en verklighet där kvinnor inte brottas för att de måste -utan för att de vill. Ett parallellt universum där kvinnor får vara allt de kan vara, utan begräsningar av normer, strukturer, filter eller ideal. Med yvig dans, kraftfull wrestling och svängig ”Folktronic” suddas gränserna ut och ger utrymme för fullständig råstyrka. En fysisk hyllning till den kvinnliga urkraften. Ett sceneri av färskpressad ’Girl Power’ där dansarna bryter ner ordet `feminin´ med råhet och bygger upp det med versaler av muskler, svett och pondus.
En interaktiv föreställning där publiken får uppleva färgstark akrobatisk dans i en jordfylld ’wrestling-arena’ till levande musik i en vild mix av folkmusik och techno.
Workshop

Med föreställningen erbjuds en 50 minuters workshop där vi arbetar utifrån jämställdhet och jämlikhet.
Genom en lekfull dans-akrobatisk metod får eleverna möjlighet att prova olika ’wrestling’-lyft och akrobatiska övningar. Workshopen bygger på vår ’wrestling baserade’ dansmetod där samarbete och respekt är den gemensamma nämnaren. En dansmetod som bygger på samtycke och tillit. Denna workshop är utformad så att alla elever kan delta utifrån sina egenskaper och förkunskaper och anpassas efter olika gruppers dynamik och förutsättningar. Vid varje workshoptillfälle medverkar minst två av föreställningens medverkande dansare. Eleverna ska även få möjlighet att delta i efterföljande samtal om workshopens tema.

Workshops erbjuds i scenrummets wrestlingarena för grupper om max 20 personer per tillfälle.
Föreställningens längd 50 min.

Från åk 7 upp till gymnasiet. OBS! kan även spelas som offentlig föreställning.

Sceniska förutsättningar:
Ljudanläggning, fri scen-yta minst 8×8 m, ljusrigg, stolar eller gradänger, mörkläggning dansmatta
Byggtid: 6 timmar
Rivning: 4 timmar

Medverkande:
Koreografi: Erika O’Neill
Musik: Viktor Zeidner & Görgen Antonsson
Dansare: Emmy Park, Julia Ehrstrand, Jessica Engberg & Elin Busk
I samarbete med Kulturcentrum! och Region Gävleborg.

A Part

Skapandeskola med dans och dansfilm, från åk 5-9

Pandemi! Ett laddat ord med många tankar, frågor och känslor. Hur har pandemin påverkat våra barns uppväxt? Vilka reaktioner väcktes när världen förändrades över en natt? Hur har pandemin påverkat våra barns vardag? Kan vi visa vänskap och omtanke utan fysisk beröring?
Dessa frågor ställdes till fyra unga dansare mellan 14–18 år då de tillsammans med koreografen Erika O’Neill och film-konstnären Simon Hjortek skapade ett verk där de med dansen som språk tolkar orden; avstånd, längtan, isolering och smitta.
Med filmen `A Part´ vill koreografen lyfta våra ungdomars reaktioner på pandemin och dess följder. Att lyfta våra barn och ungas rädslor, tankar, funderingar och reflektioner kring covid-19 och hur pandemin påverkar dem.
I den prisbelönta dansfilmen `A Part´ får vi, genom ett konstnärligt berättande, följa fyra unga dansare som tar oss med in i en feberdröm där aggressiva virus bryter sig ut och försätter mänskligheten i tillstånd som till exempel social distans, längtan, isolering och karantän. En färggrann skildring av verkligheten som utspelar sig i en surrealistisk värld där dansarna strävar efter att få beröra varandra, utan restriktioner och känna den närhet som pandemin har berövat dem på.
Filmen är 9 minuter lång och erbjuds tillsammans med samtal och dansworkshops som bygger på samma tema. Alla samtal & workshops leds av Erika O’Neill och utformas efter önskemål enligt nedan;
Film + samtal och workshop 75 min = 8000: –
2x filmvisningar + samtal & workshop 2×75 min (samma dag) = 11 000: –
3x filmvisningar + samtal & workshop 3×75 min (samma dag) = 14 000: –
Film + samtal & workshop. Temadag eller temavecka för upp till 30 elever = från 15 000: –

Temadag/temavecka:
Filmvisning, samtal och workshops där eleverna får skapa en egen koreografi på samma tema.
Vi arbetar med olika sätt att dansa tillsammans på avstånd, hittar dansanta hälsningsfraser utan beröring och skapar tillsammans en koreografi.
Teknik:
Video-projektor
Enklare musikanläggning med aux-sladd eller bluetooth anslutning.

Den här sidan använder kakor (cookies) för att ge dig den bästa upplevelsen av sidan. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar och godkänner du användandet av dessa kakor (cookies).