loader image

IrrblosS

3

IrrblosS

Erika O'Neill

 Koreograf – Danspedagog – Dansare – Föreläsare

Jag är bosatt i byn Årsunda utanför Sandviken och driver min verksamhet
främst i Gävleborg men även i Dalarna. Jag verkar ungefär 50/50 mellan båda
regioner som frilansande dansare och koreograf.

2009 diplomerades jag från Balettakademien Stockholms och har sedan dess arbetat med dans både på, bakom och utanför scenen.

Under mina år som verksam har jag haft möjligheten att arbeta med så väl unga dansare som professionella danskonstnärer och dansen har flera gånger fört mig utanför landets gränser där jag fått tillfällen att utveckla mina danskunskaper till exempel i New York men även bedrivit ideella dansresidens tillsammans med dansglada barn i Maputos kåkstäder.

Utmaningar och äventyr har alltid lockat mig, oavsett hur skrämmande de
till en början verkat.

Sedan min examen har jag haft möjligheten att utveckla min arbetsplattform över
Region Gävleborg och Region Dalarna och har under mina arbetsår tilldelats många roliga uppdrag.

Under de senaste 10 åren har jag koreograferat allt ifrån musikaler till ´Danssommarjobbet´. Jag har arbetat fram sceniska uttryck till olika artister och skådespelare men även haft förmånen att skapa mina egna verk.

Jag har under mina dansande år kommit till en punkt där jag finner hungern efter
skapandet mer tilltalande än att själv vara ett instrument.

Jag älskar att dansa men drivs mer av att skapa dans än att dansa själv.

I mitt skapande känner jag mig ärlig och öppen, redo att kasta mig ut och ta mig an de utmaningar som väntar mig. Med en stark tro på feminism, jämställdhet och jämlikhet vill jag förespråka och implementera mitt konstnärliga avtryck genom att skapa dans i outforskade arenor.

Att ställa frågor utan att ge svar och införliva skönhet i de som annars betraktas som fult och udda, är motorn till det skapande som driver mig vidare. Jag vill plöja ny mark för dans utanför storstäderna och främja arbetsmöjligheter för frilansade dansare på landsbygden.

Den här sidan använder kakor (cookies) för att ge dig den bästa upplevelsen av sidan. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar och godkänner du användandet av dessa kakor (cookies).